25 Haziran 2007 Pazartesi

KEDİ DİLİ PASTASI



İlk kez uyguladığım ama oldukça beğenilen bir tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Dün kolları sıvadım ve geçen hafta aldığım kedi dili bisküvilerini değerlendirmek için pasta yapmaya karar verdim. Öncelikle bir paket kakao, iki kaşık mısır nişastası, altı kaşık şeker ve bir miktar süt ile bir krema hazırladım. Pişen kremanın altını kapatarak, yirmi gram bitter çikolata ve bir yemek kaşığı margarin ekleyerek mikserle çırptım. Kedi dili bisküvilerini tepsiye bir sıra dizerek, kremayı üzerine döktüm ve ikinci kat bisküvileri üzerine yerleştirdim. Kalan kremayı da üzerine sürdüm ve hazır paketlerde satılan beyaz çikolatalı sosu üzerinde yazdığı gibi hazırlayarak, en üste döktüm ve buzdolabına kaldırdım. Bir gece beklese dolapta daha güzel olabilirdi ancak sevgili Deniz ve Coşkun'un sabırsızlıklarının ardından, ancak bir kaç saat sonra midelerde yerini aldı sevgili kedi dili pastamız.


Tabi dün sadece bu pasta ile yetinmedik ve çikolatalı vişneli kek ile dereotlu minik poğaça da yaptık. (bu aşamalarda emeği geçen Deniz ve Coşkun'a sonsuz sevgi ve teşekkürler) Tabi onların tarifini önümüzdeki günlerde ekleyeceğim.


Görüşmek dileğiyle...

2 yorum:

  1. Canım Derya'm yine harika bir tarif ve paylaşılan en güzel insanlarla tadına doyum olmayacak bir bir keyif paylaşmışssın bizlerle.Gerçek şu ki verdiğin tariflerde kullandığın malzemelerden çok içine kattığın sevgin ve tertemiz yüreğin lezzet katıyor. Deniz ve Çoşkun'ada sevgilerimi gönderiyorum.Ayrıca yengecim ve dayıcıma sonsuz teşekkürler üç pırlanta kuzen armağan ettiler bize.

    YanıtlaSil
  2. pastanı yemedim ama çok güzel olduğunu tahmin edebiliyorum ama inanki sen bu pastadan daha tatlısın.yazan:cansu betül mutlu nursel imamoğlu

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum:)