8 Kasım 2009 Pazar

EV USULÜ PATATES KROKET


Her zaman restaurantlarda yediğimiz,ama yerken de "acaba nasıl bir yağda kızartıyorlar" diye içimizin içimizi yediği bir lezzettir patates kroket. Oysa evde kendimiz hazırlarsak, içimize sinerek yeriz, öyle değil mi?
Yapımı yine çok pratik. Ben evde kalan haşlanmış patatesleri değerlendirmek adına yapıyorum genelde bu harika topları.

Haşlanmış patatesleri rendeleyerek içine bir adet yumurta sarısı, bir kaç kaşık un, bir kaç kaşık nişasta, karabiber, tuz ekliyorum. Yoğurarak, şekil alacak kıvama gelince minik toplar hazırlıyorum, önce yumurtanın çırpılmış beyazına, ardından da galeta ununa buluyorum ve kızgın yağda kızartıyorum. Kızaran minik topları, bir peçetenin üzerine alarak, fazla yağını süzdürüyorum. Üzerine kürdanları batırarak, servis yapıyorum.

Fotoğrafını gördüğünüz krokete, evde önceden kalan kavrulmuş havuç rendesi de eklemiştim. Malum, havuç yemekten nefret eden, ama patatesi çok seven tatlı bir kardeşim var benim. Bu yolla, farketmeden, havuçları da yedi benim miniğim.

2 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum:)