22 Mayıs 2007 Salı

KALBURABASTI TATLISI

Gülşen ablamın kalburabastı tatlısının tarifini vermek istiyorum; Hamuru için 1 paketten az margarin, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta, 9 yemek kaşığı irmik, aldığı kadar un ve bir paket kabartma tozu. İçi için ise; Bir miktar iri çekilmiş ceviz Şerbeti; 4 bardak su ve 4 bardak şeker, bir kaç damla limon suyu
Yapımına gelince, hamur için gerekli malzemeler karıştırılarak yoğurulur ve hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınarak içlerine ceviz konur, poğaça şeklinde kapatılır. Üst tarafları, rendeniz yüzüne hafif bastırılarak şekil verilir. (Eğer hamurunuz rendeye yapışıyorsa, rendeyi biraz yağlamanızda fayda var.)(Gülşen ablam, çatalla delikler açarak şekil vermişti.) Isınmış olan fırında pişirilen tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülür.Ya da soğuk tatlıların üzerine sıcak şerbet dökebilirsiniz. Aslında tamamen size bağlı, nasıl kolayınıza gelirse o şekilde yapabilirsiniz.
Oldukça lezzetli bir tatlı. Umarım beğenirsiniz sevgili dostlar...