24 Mayıs 2007 Perşembe

MUZLU RULO PASTA

Rulo pastaları çok severim ama nedense bir iki kez denememe karşı, bir türlü yapamamıştım, ta ki birazdan vereceğim tarifi uygulayana kadar. Bir komşumuzdan aldığım bu tarif çok da güzel oluyor. Öncelikle rulo pastanın kek malzemelerini vermek istiyorum; 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı yumurta(3-4 yumurtaya tekabül ediyor), 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu.Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyor, ardından un ve kabartma tozunu ekliyorsunuz. Oluşan hamuru, margarinle yağlamış olduğunuz fırın tepsisine yayıyorsunuz ve fırına veriyorsunuz. Yaklaşık 10-12 dakikada pişiyor. Üzerinin biraz pembeleşmesi yeterli. Eğer fırında çok tutarsanız, kurur ve rulo yapılamaz.
Kreması için ise, 3 su bardağı süt, 3 kaşık nişasta, 6 kaşık şekeri karıştırarak pişiriyorsunuz ve soğuduğunda içine 1/4 margarin ve 1 paket vanilya ekleyerek mikserle kaymak kıvamına gelene kadar çırpıyorsunuz.
Fırından çıkartmış olduğunuz keki, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra rulo olarak sarıyorsunuz. Daha sonra açıp içine kremanın birazını sürüyor ve muzu yerleştiriyorsunuz ve rulo olarak sarıyorsunuz. Kalan kremayı, rulonun her tarafına sürüyor ve isteğe göre hindistan cevizi yada toz fıstık ile süslüyorsunuz.
Afiyet olsun...